Nektar OK fest 2023: Rapsodija emocija druge festivalske večeri

Drugi festivalski dan Nektar OK festa protekao je u odličnoj atmosferi, uz pregršt različitih sadržaja za publiku.

U OK Book zoni posjetioci su imali priliku da prisustvuju promociji knjige „Solunska 28 – II“  dr Neleta Karajlića

Na istommjestu, od 21 čas, prikazan je film „Protest u zemlji karijesa“.

Na Summer stage  Nektar OK Festa drugog dana festivala publiku je rasplesao i zabavio Dj Nick Curly.

Pioniri srpske alternativne rok scene, Obojeni Program, nastupili su na Sky Cola OK Stage-u. Već zagrijanu publiku razgalio je ovaj beogradski sastav, a nakon njih na binu su se popeli Del Arno Band. Nakon žestokih gitarskih rifova, publika je uplovila
u lagane rege ritmove pjevušeći melodije koje su obilježile rege scenu Balkana.

Muzički dnevni program začinjen je nastupom Elementala, benda koji ove godine slavi 25 godina rada i čija je muzička baza smještena u hip hop, ali koji je kroz godine sviranja izgradio prepoznatljiv i jedinstven zvuk. OK kamperima su priuštili
nezaboravan provod, te još jednom pokazali zašto je fokus ovog benda na koncertnim nastupima i bliskom odnosu s publikom.

„Sve dok nismo počeli sa koncertom uopšte nisam shvatala šta je ovo, šta je ta bina u kampu, jer smo ovdje već nastupali ali na velikoj bini. Ovo je potpuno ludilo, tako da hvala organizatorima na pozivu.“ izjavila je Remi iz Elementala.

Pred zalazak sunca, koji je u NP Sutjeska poseban doživljaj, publika se preselila na Visa Main Stage gdje je veče započeo Artan Lili. Njihov nastup obilježio je groove na koji je nemoguće ostati ravnodušan, a stihovi „Ionako sve što vredi lova ne može da sredi“ prolamali su se kroz masu.

Nakon njih, glavnu festivalsku binu osvojila je Konstrakta. Nevjerovatanim šarmom, besprijekornom preciznošću i festivalskim aranžmanima osvojila je srca OK festovaca.

„Čini mi se da je ovaj festival narastao. Mi smo kao Zemlja Gruva bili 2018., bili smona manjoj bini. Danas je teško da festival opstane, a ovaj je opstao. Imam utisak daima još više ljudi nego onomad, a nama je bilo stvarno sjajno!” rekla je Konstrakta nakon nastupa.

Zagrijana masa spremno je dočekala kultni bend Bombaj Štampa, koji je prvi put nastupio na OK FEST-u.

Pjevajući legendarne hitove poput „Mali motorin“, „Bolje letim sam“ napravili su savršenu uvertiru za Gibonnija koji je nastupio oko ponoći.

Giboni je medijima nakon nastupa rekao da se rado sjeća svog prošlog nastupa na ovom mjestu, da voli šumu i vodu, te da je zato ovo mjesto kojem se rado vraća. Na pitanje kako uspije pomiriti različite generacije u svojoj publici na ovakvim
događajima, odgovorio je kako to festivali sami rade, te da muzika okuplja ljude više nego što ih mijenja.

Publika se nakon nastupa preselila u kamp gdje su nastupili Mladen Tomić i Lea Dobričić. Birajući plesne ritmove po mjeri kampera, zatvorili su drugo festivalsko veče.

Uz Nektar OK Fest i ove godine su prijatelj festivala kompanija M:tel, banka partner festivala UniKreditBank Banja Luka, te VISA – službena festivalska kartica.

 

 

Izvor: Glas Srpske

The post Nektar OK fest 2023: Rapsodija emocija druge festivalske večeri appeared first on Padrino Vijesti.