Narodna biblioteka Trebinje: U petak izložba „Кultura na frontu – Кultura Republike Srpske u periodu od 1992. do 1995. godine“

U Narodnoj biblioteci Trebinje u petak, 26. maja biće otvorena izložba „Кultura na frontu – Кultura Republike Srpske u periodu od 1992. do 1995. godine“, autorki Milijane Bojić i Suzane Pešević Stojanović, bibliotekara u Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci Republike Srpske.

Izložba „Кultura na frontu – Кultura Republike Srpske u periodu od 1992. do 1995. godine“ doprinosi širenju znanja o istoriji nastanka Srpske i o tome šta se dešavalo srpskom narodu u tom periodu, što je od velikog značaja za buduće generacije.

Ova izložba pokazuje da je, uprkos svemu i svima, srpski narod uspijevao da stvara i da se duhovno „ne ugasi“. Cilj je i da se pokaže da nije postojala samo umjetnost sa tematikom rata nego da je ona univerzalna, te da je moguće stvarati izuzetna djela sa optimističnim ili „neutralnim“ temama i u ratno vrijeme.

Postavka će biti izložena 7 dana a svečano otvaranje izložbe je u 19 časova u dvorištu Narodne biblioteke Trebinje.

 

 

 

Padrino, maj 2023.

The post Narodna biblioteka Trebinje: U petak izložba „Кultura na frontu – Кultura Republike Srpske u periodu od 1992. do 1995. godine“ appeared first on Padrino Vijesti.