Najveće zablude o punjenju mobilnog telefona

Da li punjenje telefona tokom cijele noći skraćuje životni vijek baterije? Еvo odgovora na neke zablude u vezi sa baterijom vašeg smartfona.

Punjenje tokom čitave noći dovodi do preopterećenja baterije

Mnogi vjeruju da ostavljanje telefona na punjaču tokom cijele noći može da dovede do problema povezanih sa punjenjem ili do kraćeg života baterije. Ipak, pametni telefoni su dovoljno pametni da spriječe da se njihove baterije preopterete.

Kada se baterija telefona napuni do 100%, punjenje se automatski isključuje. Jednom kada baterija padne na 99%, baterija se polako ponovo puni da bi se vratila do 100% i na taj način održavala potpunu napunjenost. U svakom slučaju, punjenje telefona preko noći definitivno ne preopterećuje bateriju.

Baterija će trajati duže ako se uvijek isprazni do kraja

Suprotno popularnom mišljenju, puštanje da se baterija uvijek isprazni do kraja i punjenje odjednom apsolutno ne štiti njenu dugovječnost. Mnogi stručnjaci kažu da je idealan način da koristite bateriju pametnog telefona tako što ćete je napuniti kad približno dostigne nivo od 20-30%, što je optimalno za njenu dugovječnost.

Bateriju štiti punjenje na hladnim površinama

Neki telefoni se griju dok se pune. Kao rezultat toga, mnogi smatraju da je bolje ukoliko stave telefon na hladnu površinu ili ispred ventilatora dok se puni. Međutim, držanje na hladnim površinama kada se telefon puni dovodi do stvaranja metalnog litijuma u baterijama. Ovo doprinosi još bržem pražnjenju, prenosi sajt „MakeUseOf“.

Upotreba telefona tokom punjenja utiče na životni vijek baterije

Korišćenje telefona dok je na punjenju ne utiče na dugovječnost baterije. Jedini uticaj koji ovo ima je da punjenje može da potraje duže.

Aktivan „Wi-Fi“ troši puno baterije

Ovo je jedna od glavnih zabluda koje mnogi imaju u vezi sa baterijama pametnih telefona. Čak i ako je „Wi-Fi“ uključen sve vrijeme dok je telefon na punjaču, to troši malo energije. Vrlo mali dio baterije vašeg telefona biće istrošen ako stalno ostavljate „Wi-Fi“ uključenim.

Izvor: ATV

The post Najveće zablude o punjenju mobilnog telefona appeared first on Padrino Vijesti.