Najbolje muške frizure: Idealno rješenje za one koji se suočavaju sa opadanjem kose

Opadanje kose može biti veoma stresno za muškarce, pritom može uticati na njihovo samopouzdanje.

Srećom, postoji mnogo muških frizura koje pružaju idealno rješenje za osobe koje se suočavaju s tim problemom.

Neki od njih biraju šampon protiv opadanja kose, ali i kratku frizuru, koja naglašava preostalu kosu i sakriva nedostatke.

Kombinacija kratke kose i brade može stvoriti uravnotežen izgled, naglašavajući jedinstven stil.

Kratko ošišana kosa

Ova frizura je dobra opcija za sve one kojima opada kosa i za muškarce koji preferiraju praktičnu frizuru koja ne zahtijeva puno proizvoda za kosu.

Jednostavna je za stilizovanje i idealna opcija za one koji imaju tanju kosu. Ova fizura ja laka za održavanje, pošto je kosa kratka, dok su mjesta gde se kosa prorijedila manje uočljiva.

Redovno šišanje je takođe dobar način da se nosite sa opadanjem kose, jer kraća kosa smanjuje kontrast između čela i kose. Ukoliko ipak želite da vam je kosa malo duža na vrhu nego sa strane, možete zamoliti svog frizera da napravi mali prelaz između stepena, kako bi on izgledao mnogo prirodnije.

Kratka vojnička frizura

Za sve muškarce kojima se linija kose povlači ili one sa manje gustom kosom na tjemenu, ova frizura je prava opcija. Prvenstveno, ona smanjuje kontrast na tjemenu, dok kraći dijelovi kose stvaraju iluziju ujednačene linije.

Većina muškaraca kojima se kosa sa prednje strane povlači, bira upravo ovu frizuru kako bi sakrili taj nedostatak.

Skin Fade

Ova frizura je odlična za tačkasto gubljenje kose ili stanjivanje koje je vidljivo na vrhu glave, kao i za manje vidljiv prelaz linije kose.

Šišanje izgleda tako što se kosa sa strane i potiljak šišaju skroz do kože ili na vrlo kratku dužinu, dok se kosa na vrhu ostavlja duža.

Skin fade je kultni stil, i to iz mnogo razloga. Ovo je jedna od najboljih frizura za muškarce s rijetkom kosom koja se uglavnom javlja na vrhu, kao i za prikrivanje povlačenja linije kose koje postaje sve više primjetno.

Faux Hawk

Svi oni kojima se kosa proređuje, a fokus žele da stave na sredinu kose, biraju ovu frizuru.

Ona izgleda tako što je na bočnim stranama glave kosa izuzetno kratka, dok se na samom vrhu glave ostavlja određena dužina, koja daje volumen kosi.

Brijanje kose na glavi

Ukoliko zapazite značajan i očigledan gubitak kose, brijanje dlaka na glavi može biti dobar izbor. Ova opcija je najbolja za muškarce koji ne žele da troše novac na šišanje i probavanje različitih frizura, dok je gubitak kose očigledan.

Iako je ovo drastična opcija, ona može izgledati odlično ukoliko osobe imaju dovoljno samopouzdanja da je nose i vole taj izgled. Važno je zapamtiti da obrijana glava neće spriječiti dalji rast kose, tako da uvijek možete da je pustite da ponovno raste.

Kako pravilno njegovati kosu

Postoji nekoliko načina na koji muškarci mogu pravilno njegovati kosu, kako bi ona bila zdrava i sjajna. Prvenstveno, trljanje kose peškirom nakon pranja nikako nije dobro, jer se na taj način oštećuju i lome vlasi. Najefikasniji način za pravilno njegovanje kose je:

Redovno pranje kose – trebalo bi da koristite blage šampone prilagođene vašem tipu kose i izbjegavate svakodnevno pranje, jer ono može isušiti kosu i vlasište. Takođe, možete koristiti šampon za rast kose.

Redovna hidratacija – je važna kako bi kosa bila meka i sjajna. Nakon pranja kose, možete upotrebiti regenerator ili ulje, kako biste obnovili vlažnost kose.

Pravilno češljanje i oblikovanje – najbolje bi bilo da koristite četku koja odgovara vašem tipu kose, kako biste lako razmrsili čvorove i održali kosu urednom. Ukoliko koristite proizvode za stilizovanje kose, odaberite one koji neće štetiti vašoj kosi.

Redovno šišanje – pored toga što održava uredan izgled, ono sprečava pojavu ispucalih krajeva. U zavisnosti od brzine rasta vaše kose, isplanirajte redovne posjete frizeru, kako bi vaša kosa izgledala njegovano i lijepo.

Zaštitite je od spoljnih faktora – izlaganje suncu može oštetiti kosu. Najbolji način da je zaštitite je da nosite šešire ili kape.

Uravnotežena ishrana – hrana bogata nutrijentima kao što su proteini, vitamini i minerali, je važna za zdravlje kose. Pobrinite se da u svom jelovniku imate namirnice kao što je riba, orašast plodovi, povrće i voće.

Stilizovanje brade i brkova

Prilikom stilizovanja, obratite pažnju na to da uskladite oblik brade s oblikom lica. Trebalo bi da redovno perete bradu kako biste uklonili eventualne ostatke hrane, ali i da je redovno skraćujte kako bi izgledala njegovano.

Najbolji način da održite stil brade koji želite je da redovno koristite ulje za bradu, a zatim je četkate u željenom smijeru. Ulje za bradu hidrira kožu, omekšava dlake i pomaže u kontroli neposlušnih dlačica.

Najpraktičniji način da ga nanesete je da stavite nekoliko kapi ulja na dlanove, zagrijete ga trljanjem i zatim nježno nanesete na bradu. Osim ulja, možete koristiti i druge proizvode poput voska za oblikovanje brkova kako biste postigli željeni izgled.

 

Izvor: Nezavisne

The post Najbolje muške frizure: Idealno rješenje za one koji se suočavaju sa opadanjem kose appeared first on Padrino Vijesti.