Najavljeno iz Zavoda: Dio udžbenika za srednje škole stiže u septembru

Dio udžbenika za srednju školu koji se trenutno ne mogu naći u knjižarama, biće dostupan tokom septembra.

Potvrđeno je ovo iz Zavoda za izdavanje udžbenika RS.

Kako je Srni rekla izvršni direktor Sektora izdavačke djelatnosti Vesna Subotić, svi ranije odobreni udžbenici su odštampani, a u toku je proces pripreme i štampe određenih udžbenika koji su odobrenja dobili u junu i julu. Ovi udžbenici će, kaže ona, uskoro biti završeni i tokom septembra dostupni učenicima.

Zavod inače za srednje škole ima 12 novih odobrenih udžbenika, a to su: Čitanka za 1. razred stručnih škola za četvorogodišnja zanimanja.

Istorija za 1. razred stručnih škola za sva zanimanja osim poslovno-pravni tehničar, ugostiteljski tehničar, turistički tehničar i kulinarski tehničar, Tehnologija materijala za 1. razred za trogodišnja zanimanja u struci mašinstvo i obrada metala, Pedologija sa geologijom za 1. razred stručnih škola, Crtanje i slikanje 1. razred za tehničara dizajna grafike, Čitanka za 2. razred za trogodišnja zanimanja, Hemija za 2. razred za četvorogodišnja zanimanja u strukama poljoprivreda i prerada hrane, tekstilstvo i kožarstvo i kozmetički tehničar, Istorija za 2. razred za zanimanja poslovno-pravi tehničar, ugostiteljski tehničar, turistički tehničar i kulinarski tehničar, Bankarsko poslovanje za 2. razred, Bezbjednost i regulisanje saobraćaja za 2. i 3. razred, Zdravstvena njega sa porodičnom medicinom za 3. razred medicinskih tehničara i 4. razred akušersko-ginekološih tehničara.

 

 

Izvor: Srpska info

The post Najavljeno iz Zavoda: Dio udžbenika za srednje škole stiže u septembru appeared first on Padrino Vijesti.