Najava: Književno veče Gordane Maletić u Narodnoj biblioteci

Povodom Svjetskog dana knjige i autorskih prava, JU Narodna biblioteka i Srpsko udruženje „Ćirilica“ Trebinje u subotu, 22. aprila organizuju književno veče Gordane Maletić.

Gordana Maletić rođena je u Beogradu 1952. godine. Diplomirala je na Filološkom fakultetu u Beogradu na grupi za jugoslovensku i opštu književnost. Piše za djecu od 1982. i objavila je preko trideset knjiga.

Bavi se i prevođenjem a priredila je više antologija proze i poezije za djecu.
Dobitnica je brojnih priznanja: Nagrada Zmajevih dečjih igara Rade Obrenović za najbolji dječji roman u 2000. za knjigu „Vitezovi mačjeg srca“, nagrada Organizacije „Prijatelji dece Beograda“ 1998. za najsmješniju priču, („Izbor za najbolju tetku“) i Dositejevo pero, nagrada dječjeg žirija za romane: „Na obali reke Brongo“, „Vitezovi mačjeg srca“, „Кrađa vinčanske figurice“ i „Tesla – srpski genije“. Dobila je i Nagradu Akademije Ivo Andrić za doprinos književnosti za djecu 2013., te Nagradu Zmajevih dečjih igara za izuzetan doprinos savremenom izrazu u književnosti za djecu 2015.

Кao urednik u izdavačkim kućama Кnjigoteka i i Evro-Đunti, priredila je veliki broj knjiga za djecu i odrasle. Sa dr Miodragom Matickim uređuje časopis „Danica za mlade“ Vukove zadužbine.

Кnjiževno veče će se održati u prostorijama biblioteke sa početkom u 18.30 časova.

 

 

 

Padrino, april 2023.

The post Najava: Književno veče Gordane Maletić u Narodnoj biblioteci appeared first on Padrino Vijesti.