Na sajmu u Beču predstavljene najatraktivnije destinacije Srpske

Turistička ponuda Republike Srpske privukla je veliku pažnju na Međunarodnom sajmu turizma u Beču, a najveći interes je bio za aktivan odmor u prirodi i „siti brejk“ destinacije, saopšteno je Iz Turističke organizacije Republike Srpske /TORS/.

Akcenat u promociji stavljen je na aktivni turizam – rafting, biciklizam, planinarenje, ali i na banje, kao i mnogobrojne muzičke i kulturne festivale koji su planirane da se održe u Srpskoj u predstojećoj ljetnoj sezoni.

„Cilj promocije na ovoj sajamskoj manifestaciji bio je da našu ponudu predstavimo turistima iz Austrije, posebno imajući u vidu prednost direktne avio konekcije na relaciji Banjaluka-Beč“, naveli su iz TORS-a.

Osim TORS-a, na štandu su ponudu i programe svojih destinacija predstavile turističke organizacije Banjaluke i Bijeljine, te Zdravstveno-turistički centar Banja „Vrućica“.

U saopštenju se ističe da najznačajniji sajam turizma u Austriji okuplja oko 150.000 posjetilaca i 850 izlagača iz više od 80 zemalja, što potvrđuju i podaci o ovogodišnjem broju posjeta i prisustvu izlagača.

Podršku organizovanju i predstavljanju TORS-a na sajmu, koji je održan od 16. do 19. marta, i ove godine je pružilo Predstavništvo Republike Srpske u Beču.

Iz TORS-a su naveli da će, uz podršku Predstavništva Srpske u Beču, nastaviti sa promotivnim aktivnostima na ovom tržištu kako bi i u narednom periodu što kvalitetnije predstavili ponudu i privuklo što veći broj gostiju iz Austrije.

TORS se na Međunarodnom sajmu turizma u Beču predstavio osmi put.

 

 

Izvor: SRNA

The post Na sajmu u Beču predstavljene najatraktivnije destinacije Srpske appeared first on Padrino Vijesti.