Muči vas proljetni umor? Možete učiniti nekoliko stvari kako bi se bolje osjećali

Iako je proljeće vrijeme kada se priroda budi, mnogi ljudi mogu osjećati određenu vrstu umora, koju često nazivaju proljetnim umorom.

Sasvim je prirodno da se tako osjećate, jer se organizam prilagođava promjenama vremena.

Budite na otvorenom

U proljeće je jednostavnije ustati ranije, jer prije svane. Zato iskoristite jutarnje sate za laganu šetnju, trčanje ili vožnju biciklom. Sunčeva svjetlost je najbolji izvor vitamina D, koji vam daje energiju. Zbog toga vas to priprema za dan u dobrom raspoloženju.

Dnevno svjetlo pomaže u proizvodnji hormona serotonina koji podiže raspoloženje te inhibira proizvodnju hormon sna poznatog i kao melatonin. Zbog toga boravite što je više moguće na otvorenom.

Oblačite kompresijsku odjeću za otečene noge

Ukoliko imate umorne i natečene noge može vam pomoći nošenje kompresijske odjeće. Medicinska kompresijska odjeća potiče vensku aktivnost i održava protok krvi.

Pokrenite svoju cirkulaciju

Naizmjenično toplo i hladno tuširanje ujutro potiče cirkulaciju i osigurava dobru prokrvljenost kože. Najbolje je tuširanje uvijek završiti hladnom vodom. Možete posjetiti i saunu za bolji učinak.

Njegujte kožu

Pravilna njega kože također igra važnu ulogu. Ona tako dugoročno opskrbljuje kožu neophodnim tvarima. Koži je nakon zimskih dana potrebna posebna njega zbog toga što je dugo bila izložena suhom zraku i niskim temperaturama. Stoga hidrirajte kožu kako bi bila glatka i nježna na dodir.

Jedite svježu hranu

Našem organizmu svježa hrana najviše prija u proljeće, jer se tada mnogi metabolički procesi jače aktiviraju. Prepročuje se konzumija više laganih i manjih obroka u danu, jer će to olakšati probavu. U svoju ishranu ubacite što je više moguće voća i povrća, jer sadrže vitamine i minerale, koji su posebno potrebni kada dolazi proljeće.

 

 

 

Izvor: Glas Srpske

The post Muči vas proljetni umor? Možete učiniti nekoliko stvari kako bi se bolje osjećali appeared first on Padrino Vijesti.