Masovna tuča u Neumu, tokom sukoba i uvićaja došlo do dvije saobraćajne nesreće

 U masovnoj tuči do koje je juče došlo u Neumu bilo je i povrijeđenih i privedenih osoba, a dok je policija smirivala haotičnu situaciju, došlo je do saobraćajne nesreće, potvrdio je MUP Hercegovačko-neretvanskog kantona. Još jedna saobraćajna nesreća dogodila se i dok je trajao sukob.

Kako navode iz MUP-a HNK, Policijskoj stanici Neum je više građana prijavilo da je u ulici Franje Tuđmana došlo do narušavanja javnog reda i mira u većem obimu od strane više osoba.

-U narušavanju javnog reda i mira učestvovali su S. M. (37) iz Neuma, M. M. (33) iz Živinica, A.T. (47) iz Visokog, R.P. (28) iz Stoca, S.B. (40) iz Neuma tučnjavom protiv S.D. (17) iz Stoca, M.M. (34) iz Neuma, A.Z. (25) iz Gračanice, M.B. (23) iz Neuma i T.P. (26) iz Gračanice.  Lakše tjelesne povrede zadobili su M.A. i A.Z., a S.M. je zadržan u prostorijama Policijske stanice do otriježnjenja – navode iz MUP-a HNK.

Prilikom masovne tuče, kako navode, došlo je i do saobraćajne nezgode u kojoj je S.B. vozilom „golf” udario u desnu bankinu, a potom u opremu terase jedne picerije, piše Kliks.

-I prilikom smirivanja nastale situacije došlo je do saobraćajne nezgode u kojoj je oštećeno parkirano službeno vozilo „golf” u koje je udario BMNj kojim je upravljao R.P. – navode iz MUP-a HNK.

Uviđaj saobraćajnih nezgoda su izvršili policajci iz Neoma i Čapljinr.

Iz MUP-a HNK navode da su preduzete sve potrebne mjere, te slijedi podnošenje prekršajnih prijava protiv odgovornih osoba za haotičnu situaciju u Neumu.

 

 

 

Izvor: Glas Srpske 

The post Masovna tuča u Neumu, tokom sukoba i uvićaja došlo do dvije saobraćajne nesreće appeared first on Padrino Vijesti.