Marko Rikalo nakon povratka u Leotar: Kod kuće je najljepše

Košarkaški klub Leotar nastavlja sa praksom vraćanja svojih nekadašnjih igrača. Tako će naredne sezone igru trebinjskog kluba voditi Marko Rikalo.

Pomenuti košarkaš je karijeru počeo u Leotaru, a ovo mu je drugi povratak u matični klub. Nakon prvog odlaska iz Trebinja igrao je za tuzlansku Slobodu, zatim Kralovski Sokoli u Češkoj i mađarsku Budimpeštu, pa se zatim vratio svom klubu.

Poslije drugog odlaska nosio je dres Bratunca i dvije sezone slovenačkog Tajfun Šentjura. I dok je prva sezona u Sloveniji bila odlična (14,3 poena po meču uz 5,7 asistencija) u drugoj Rikalo nije imao pravo priliku i odigrao je samo šest utakmica.

Košarkaš se sa posebnim emocijama vraća u Trebinje.

– Kod kuće je najljepše. Radujem se povratku u svoj rodni grad. Uvijek je izazov igrati pred domaćom publikom, za svoj matični klub. Nosi to poseban adrenalin i pritisak jer su u svim mečevima prisutne veoma jake emocije. Nedostajalo mi je to svih ovih godina, kad sam igrao u inostranstvu. To je i presudilo da se vratim da opet igram na svom terenu i pred svojim navijačima i vjerujem da ćemo naredne sezone opet biti pravi – poručio je Rikalo.

Trebinjac ističe da poznaje većinu ekipe kao i ligu.

– Neće tu biti problema, znam dosta košarkaša, tako da ću se brzo uklopiti. Nadam se da će Leotar nastaviti sa kvalitetnim partijama i da ćemo i u narednoj sezoni biti kandidati za vrh – dodao je Rikalo.

Trebinjski klub će i naredne sezone voditi trener Marko Ičelić.

 

 

Izvor: Glas Srpske

The post Marko Rikalo nakon povratka u Leotar: Kod kuće je najljepše appeared first on Padrino Vijesti.