Majice sa likom dječaka ubice prodaju kao suvenir

Na jednoj poznatoj internet platformi za prodaju suvenira, oglašene su majice sa likom dječaka Koste K. (13), osumnjičenog da je 3. maja počinio masakr u OŠ „Vladislav Ribnikar“ na Vračaru u Beogradu.

Ove skandalozne majice, uznemirile su i zgrozile one, koji posjećuju sajt.

„Poznata platforma za suvenire izbacila je majice sa likom dječaka ubice, koje nose nasmijani modeli i koštaju dvadesetak evra. Kad me kap nije strefila! Mislila sam da se neko neumjesno šali“ rekla je jedna korisinica ovog popularnog sajta.

Ona kaže i da je ovaj potez bolestan i bizaran i da pod hitno tome treba stati na put.

„Molim vas, da li neko može nešto da učini? Prodaja ovih majica mora da se zabrani! Sve je to zahvaljujući stranim Jutjuberima, iz Malezije, Indonezije… Oni kače lažne snimke dječaka i tugaljive priče o njemu, a ne znaju ništa o slučaju, samo ono što su prikupili sa interneta i tako kreiraju lažnu sliku. Da nije njih, niko ove majice ne bi pravio ni prodavao. Ljudi, stranci, možda i kupe ne znajući uopšte ko je osoba na majici i kakvo je strašno zlodjelo počinio“ kaže čitateljka i dodaje da se njih nekoliko obratilo sajtu u znak protesta i da su dobili formalan odgovar, ali nije jasno da li će povući majice iz prodaje.

Sajt je inače registrovan u Maroku, a ne u Srbiji.

I zaista, na popularnom sajtu za prodaju, kada se u pretrazi ukuca ime dječaka sa Vračara pojave se majice sa njegovim likom, prenosi „Atv“. Majice su ženske i muške, dugih i kratkih rukama, ima ih u svim bojama i veličinama.

Na sredini majice je velika slika dječaka ubice sa crnim florom preko očiju, a na sajtu se navodi da kupac može da bira da li želi da mu slika bude naprijed ili na leđima.

 

 

Izvor: Nezavisne

The post Majice sa likom dječaka ubice prodaju kao suvenir appeared first on Padrino Vijesti.