„Kralja Čačka“ nastupio u Starom gradu u okviru „Trebinje džez festivala“

Drugog dana ovogodišnjeg „Trebinje džez festivala“, u Starom gradu je održan koncert Nenada Marića, široj javnosti poznatijeg pod imenom Kralj Čačka.

Višestruko talentovani Kralj Čačka – akademski slikar, pjesnik i kantautor, večeras je nastupio sa Miladinom Stojkovićem (kontrabas), Mihailom Novakovim (bubnjevi), Petrom Pitarevićem (klavijature) i Sergejem Sokolovim (električna gitara).

Kralj Čačka je nastupao u Trebinju krajem 2020. godine i iz našeg grada nosi najljepše utiske, a rado se, kaže, odazvao pozivu da nastupi na ovogodišnjem džez festivalu.

„Prvi put smo u Trebinju nastupali pre tri godine za vreme korone, u malo drugačijim uslovima. Tada sam prvi put bio u vašem gradu i bilo je baš lepo, ali sad, po ovom suncu i ovim bojama, sve mi mnogo lepše izgleda. Ja živim to što radim i gde god me pozovu da sviram – ja sam tu. Za mene su pesme lek i gde god ima potrebe za ‘izlečenjem’, tu sam”, rekao je Kralj Čačka.

Njegova muzika, mješavina džeza, bluza, rokenrola i šansone bila je pravi praznik za ljubitelje kvalitetnog zvuka.

„Ovo što ja radim dodiruje džez, nije striktno ta vrsta muzike. Mešavina je raznih žanrova, između ostalog i džeza. Džez je potcenjena muzika danas na ovim prostorima, tako da ga fali više. Ovaj festival doprinosi tome da džez opstane i da ljudi mogu da ga čuju uživo”, dodao je Marić.

Ljubitelji bluz i džez zvuka uživali su večeras u interpretaciji izvođača iz Srbije, koji je zasigurno opravdao očekivanja.

U subotu, 26. avgusta u kafe baru Hedonija nastupiće džez sastav „Per Bas Viking Matisen trio” iz Norveške.

Organizator festivala je Kulturni centar Trebinje uz podršku Grada, Kabineta predsjednika Republike Srpske, Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, Investiciono-razvojne banke Republike Srpske, kompanije M:tel i NLB banke.

Duška Đajić
Foto: Jovan Vidaković

Izvor: KC Trebinje

The post „Kralja Čačka“ nastupio u Starom gradu u okviru „Trebinje džez festivala“ appeared first on Padrino Vijesti.