Klizavi kolovozi, mjestimično smanjena vidljivost zbog magle

U Republici Srpskoj i FBiH saobraćaj se odvija po mokrim ili vlažnim kolovozima, a ponegdje u kotlinama i uz riječne tokove, kao i u višim predjelima zbog magle i niske oblačnosti smanjena je vidljivost.

Iz Auto-moto saveza (AMS) Republike Srpske ističu da su učestali i odroni i vozače upozoravaju da prilagode vožnju trenutnim uslovima i stanju na putevima.

Posjedovanje zimske opreme zakonski je obavezno.

Na magistralnom putu Brčko – Bijeljina i na regionalnom putu Vršani – Rača, u rejonu naseljenog mjesta Velino Selo u toku je sanaciji puta, zbog čega se saobraćaj od 7.00 do 17.00 časova odvija usporeno, uz povremene kratkotrajne prekide.

Zbog radova izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na dionici magistralnog puta Brod na Drini dva – Vrba u tunelu Čemerno.

Radi uklanjanja objekta i sanacije klizišta na dionici regionalnog puta Srbac – Gornja Vijaka jedan, u Ulici Vlade Vinčića, privremeno se obustavlja saobraćaj od 7.00 do 17.00 časova.

Na magistralnom putu Gradiška – Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta saobraćaj se odvija usporeno.

Na dionici magistralnog puta Dobro Polje – Miljevina na snazi su izmjene u režimu saobraćaja, jer je u toku je postavljanje rasvjete u tunelu Sijeračke stijene.

Izmjene u saobraćaju su i na putnim pravcima Prijedor – Kozarac zbog izgradnje auto-puta, zatim Gradiška – Nova Topola – Klašnice, Brod na Drini /Foča/ – Hum /Šćepan Polje/, kao i na putevima Stari Ugljevik – Glavičice i Foča – Goražde u Filipovićima.

Zbog izgradnje dionice auto-puta od petlje Johovac do Vukosavlja, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na petlji Johovac.

Izmjena režima saobraćaja je i na petlji Rudanka, zbog izgradnje dionice auto-puta od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva.

Zbog oštećenja mostova preko rijeke Bukovice u mjestu Gornji Podgradci i rijeke Jablanice u mjestu Sovjak na lokalnim putevima, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na alternativne putne pravce.

Na području FBiH magla smanjuje vidljivost na širem području Bugojna, Visokog, Viteza i Kiseljaka, kao i na putevima Livno – Kamensko i Ključ – Sanski Most, te na pojedinim dionicama uz rijeku Lašvu.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnom putu Jablanica – Mostar kod restorana „Zdrava voda“, kao i na ulazu u Stolac iz smjera Mostara, te na skretanju za Orahovicu na području Konjica.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih čekanja na prelazak granice.

 

 

Izvor: Glas Srpske

The post Klizavi kolovozi, mjestimično smanjena vidljivost zbog magle appeared first on Padrino Vijesti.