Jovan Jovanović: Želja mi je da Trebinje dobije pozorište

Svjetski je dan pozorišta, te smo tim povodom kontaktirali uspješne glumce porijeklom iz Trebinja, između ostalih i Jovana Jovanovića, koji nam je otkrio zašto su za njega toliko važne daske koje život znače.

„Kako kaže Šekspir za nas glumce, pozorište je hranilište sveto, mjesto na kome ne postoje granice, na kome postoji samo igra, na kome postoje samo pitanja i odgovori koje se trudimo da damo i sebi i publici. Kao neko ko često ide u pozorište kao obična publika, pozorište doživljavam kao važnu terapiju, kao svjesno birani mrak u koji odlazim da potražim neke odgovore uz želju da se ponekad i nasmijem, oraspoložim, da pokrenem svoje unutrašnje biće, svoj emotivni sklop. Tako da pozorište može da koristi u razne svrhe“, rekao je proslavljeni Trebinjac za Padrino radio.

Posebno je naglasio da je njegova želja da Trebinje dobije pozorište u bliskoj budućnosti, jer, kako je rekao, ima želju i potrebu da dovede svoje prijatelje u pozorište u naš grad.

„Sve bi bilo mnogo lakše kada bismo imali teatar i kada bi neka ozbiljna pozorišta iz regiona mogla da gostuju kod nas“, naglasio je Jovanović i dodao da za njega pozorište znači ljubav.

 

Padrino, mart 2023.

The post Jovan Jovanović: Želja mi je da Trebinje dobije pozorište appeared first on Padrino Vijesti.