Jedan neobičan dodatak učiniće da od‌jeća u ormaru miriše danima

Umjesto da prskate parfem direktno na od‌jeću, naprskajte ga na jednu maramicu i stavite je u ormar.

Postoji nekoliko trikova kojima možete produžiti miris i svježinu oprane od‌jeće za nekoliko dana, a uz neke će miris trajati mjesecima.

Jedan od neobičnih dodataka svakako su zrna kafe. Osim što će upiti sve one loše mirise, zrna kafe proširće svoj miris. Napunite malu posudicu zrncima, napravite nekoliko rupica u poklopcu ili aluminijskoj foliji kojom ste je prekrili i stavite u ormar. Mijenjajte ih jednom mjesečno. Pored kafe, za mirisni ormar možete iskoristiti i sljedeće dodatke:

 

Umjesto da prskate parfem direktno na od‌jeću, naprskajte ga na jednu maramicu i stavite je u ormar. Miris će se sigurno proširiti, komadi od‌jeće će ga upiti, a dobra stvar je što nećete oštetiti ni zaprljati omiljene stvari, prenosi Avaz.

 

Osvježivač za automobile

 

Da, možete ih koristiti i u ormarima. Birajte neke blaže mirise takozvanih jelkica, zamotajte ih u maramicu ili neku krpicu, i stavite u fioku. Mirisaće mjesecima.

 

Esencijalna ulja

 

Baš kao i sa zrnima kafe, od‌jeću možete trajno namirisati esencijalnim uljima. Dodajte nekoliko kapi u mašinu za pranje tokom zadnjeg ciklusa pranja ili ih nakapajte na jednu maramicu/krpicu i stavite u ormar.

 

Sapun

 

Jedan od najstarijih trikova kojima se mnogi i danas služe jeste stavljanje tvrdog sapuna među stvari. Sve što treba da uradite je da ga zamotate u papirnati ubrus ili samo ubacite u ormar u originalnom pakovanju.

 

 

 

Izvor: Glas Srpske

The post Jedan neobičan dodatak učiniće da od‌jeća u ormaru miriše danima appeared first on Padrino Vijesti.