Izuzetni uslovi u Đačkom domu u Trebinju

U Domu učenika u Trebinju očekuju da se za narednu školsku godinu u ovu ustanovu upiše oko 25 djece, tako da će u školskoj 2023/24. godini u ovdašnjim smještajnim kapacitetima boraviti stotinak učenika u izuzetnim uslovima.

Konkurs za novi upis je u toku i trajaće do 15. avgusta, a cijena svih usluga i smještaja je i dalje 75 maraka i nije se mijenjala već desetak godina, s tim da su plaćanja domarine oslobođena djeca bez oba roditelja, 50 odsto cijene plaćaju djeca bez jednog roditelja, a dijela domarine su oslobođena i djeca iz višečlanih porodica.

„Djeca su uglavnom smještena u četvorokrevetne sobe, a svaka posjeduje sopstveno kupatilo. Angažovali smo i nutricionistu, kako bi đaci imali što bolju ishranu. Imamo četiri vaspitne ustanove, 24-časovni video-nadzor, teretanu“, navodi direktor ove ustanove Miro Gredo, dodajući da je dom učenika sa ovakvim uslovima strateški objekat ne samo za Trebinje, već i za cijelu Hercegovinu.

Podsjetivši da su tokom ljeta učenici na raspustu i da su s te strane smještajni kapaciteti slobodni, on napominje da se ovaj period koristi za smještaj druge vrste, pa trenutno u Đačkom domu Trebinje borave mladi sportisti iz cijele Republike Srpske u okviru Ljetne škole sporta, koju već 20 godina organizuje Ministarstvo porodice, omladine i sporta RS, pa je samo u tom projektu kroz ovu ustanovu prošlo oko 16.000 mladih sportista.

Đački dom u Trebinju raspolaže sa 47 soba u kojima ima 219 ležajeva, a uslovi boravka su iz godine u godinu sve bolji, tako da je, prema kategorizaciji koja je urađena prošle godine, ovaj objekat postao hotel sa dvije zvjezdice.

 

 

 

Izvor: Nezavisne, Vesna Duka

The post Izuzetni uslovi u Đačkom domu u Trebinju appeared first on Padrino Vijesti.