Izložbom radova završena likovna kolonija „Lastva-Trebinje“

Izložba radova nastalih na 18. Međunarodnoj likovnoj koloniji „Lastva-Trebinje“, koja je ove godine okupila oko 16 renomiranih umjetnika, otvorena je u trebinjskom Kulturnom centru.

Na ovogodišnjoj koloniji učestvovali su umjetnici iz Republike Srpske, Srbije, Crne Gore i Bugarske, a među njima su bili i profesori univerziteta, istoričari umjetnosti, dekani akademija.

Radovi koji su tom prilikom nastali rađeni su tehnikama ulje na platnu, akril na platnu, kombinovanim tehnikama i skulpture, koje su umjetnici stvarali u turističkom kompleksu „Grad sunca“ u Trebinju.

Akademski slikar, osnivač i organizator kolonije Radmila Lizdek rekla je da već 18 godina ova manifestacija okuplja eminentne učesnike i da je svake godine evidentan kvalitet i ima jako dobrih radova.

Načelnik gradskog Odjeljenja za kulturu Slađana Skočajić istakla je da ova kolonija okuplja vrhunske umjetnike različitog opusa, te izrazila zadovoljstvo što je grad bio u prilici da ugosti umjetnike ovog ranga.

– Drago mi je što je Trebinje postalo prepoznatljivo po ovoj koloniji koja okuplja vrhunske umjetnike različitog stila. Trebinje podržava koloniju i to dovoljno govori o kvalitetu događaja jer okuplja ostvarene umjetnike – rekla je Skočajićeva.

Održavanje Likovne kolonije „Lastva-Trebinje“ podržali su grad Trebinje, Elektroprivreda Republike Srpske, Hidroelektrane na Trebišnjici, Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske i Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

 

 

 

Izvor: rtrs

The post Izložbom radova završena likovna kolonija „Lastva-Trebinje“ appeared first on Padrino Vijesti.