Italija nudi i do 30.000 evra da se preselite u Toskanu, a ovo su uslovi!

Italijanska regija Toskana pokušava da privuče nove stanovnike grantovima u iznosu od 10.000 do 30.000 evra. Uopšte ne zvuči loše, zar ne? Ipak, imajte na umu da postoje uslovi koje treba da ispunite.

Naime, Italijani nude novac za pomoć u pokrivanju troškova kupovine i renoviranja kuće, a za ovaj podsticaj je na raspolaganju 76 gradova i sela, piše CNBC.

Grantovi su dovoljni da pokriju do 50 odsto troškova vezanih za kupovinu i renoviranje kuća u gradovima sa manje od 5.000 stanovnika. Prosečna cena za kupovinu kuće u najjeftinijoj provinciji Toskane, Pistoji, iznosi 1.472 evra po kvadratu.

Podnosioci zahteva moraju biti državljani Italije, državljani Evropske unije ili državljani koji nisu državljani EU sa dugotrajnom boravišnom dozvolom i moraju da budu prijavlejni kao stanovnici u italijanskom gradu po svom izboru.

Italijansko ministarstvo životne sredine objavilo je studiju iz 2016. godien koja pokazuje da je skoro 2.500 gradova doživelo toliku depopulaciju da neće preživeti više od 25 godina. Prošle godine CNN je objavio da u zemlji ima oko 6.000 napuštenih sela.

Izvor: Naxi.rs

The post Italija nudi i do 30.000 evra da se preselite u Toskanu, a ovo su uslovi! appeared first on Padrino Vijesti.