Istraživanje pokazalo koja je najteža godina braka

Skladan porodični život zahtijeva trud oba partnera. To ne shvaćaju svi jer, prema statističkim podacima, oko 40,7 odsto evropskih brakova završi razvodom u roku od 10 godina. Istraživanje koje je sprovelo advokatsko društvo „Slejter i Gordon“ otkrilo je koja je godina braka najsretnija, a koja najteža.

Treća godina

Neki vjeruju da ljubav traje samo tri godine, a nakon toga se par razilazi ili njihov odnos postaje manje skladan. U stvarnosti nakon tri godine braka ljudi su skloniji prihvatiti partnerove slabosti. Takođe je uobičajeno da se parovi nakon tri godine braka odlučuju za dijete. Posljedično, njihov odnos postaje jači. Zbog toga se vjeruje da je treća godina braka najsretnija.

Peta godina

Pravi problemi mogu se javiti u petoj godini braka. U tom periodu djeca su još mala i zahtijevaju puno pažnje. To je teško uskladiti s poslom, održavanjem doma čistim i urednim i ostalim svakodnevnim problemima. Nakon pet godina braka neki parovi počinju razmišljati o razvodu. Zato se vjeruje da je ovo najteža godina braka.

Sedma godina

Ako par prevlada petu godinu braka, koja se smatra najtežom, nova iskušenja javljaju se u sedmoj godini. Do tog vremena porodični život postaje rutina, mogli bi se javiti finansijski problemi, problem vezani za brigu o djeci i svađe oko kućnih poslova. Ovo je takođe vrlo komplikovan, ali smatra se da parove koji ga izdrže čeka skladna i sretna budućnost.

 

 

Izvor: Glas Srpske

The post Istraživanje pokazalo koja je najteža godina braka appeared first on Padrino Vijesti.