Hercegovci humanost pokazali i u Vojvodini

Da humanost ne poznaje granice po ko zna koji put pokazali su dobrovoljni davaoci krvi iz Nevesinja, Gacka i Bileće koji su proteklog vikenda sa članovima Udruženja Srba, Hercegovaca i prijatelja u Novom Sadu darovali 57 doza najdragocjenije tečnosti.

Ova humanitarna akcija organizovana je 16. put u prestonici Vojvodine, a humanistima iz Hercegovine, koji su prešli dug put da bi dali svoj doprinos akciji, pridružili su se i mnogobrojni studenti iz Hercegovine koji su na školovanju u Novom Sadu.

Кao i svaki put do sada da krenu na put i pomognu nisu se libili ni članovi Društva dobrovoljnih davalaca krvi Gacko. Predsjednik tog udruženja Miroslav Vuković istakao je za “Glas Srpske” da sa svojim članovima obilaze kompletnu Srpsku i Srbiju, ali da im je ovo bila jedna od najdražih akcija.

– Mnogo je naših ljudi u Novom Sadu, posebno studenata, ali i onih koji su nakon studija tamo ostali da žive i rade. Mi smo i ovaj put otišli i podržali akciju. Nije važno odakle su davaoci, ali je velika satisfakcija i radost kada smo vidjeli da je bilo skoro 30 članova našeg udruženja – dodao je Vuković.

Кako kaže, već u narednoj sedmici odazvaće se na još dvije velike akcije.

– Кrajem sedmice smo u Istočnom Sarajevu, a potom smo planirali u Nikšić – rekao je Vuković.

Predsjednik Udruženja Srba, Hercegovaca i prijatelja u Novom Sadu Božidar Milović kazao je da je do sada u akcijama dobrovoljnog darivanja krvi ovog udruženja, u kojima je učestvovalo više od 350 davalaca, prikupljeno oko 750 doza.

– Reč je uglavnom o studentima, članovima našeg udruženja, ali i našim prijateljima. Međutim, ovo nije jedina humana akcija koju naše udruženje organizuje u Novom Sadu, ali predstavlja najlepši gest ljubavi koju iskazujemo prema našem gradu i sugrađanima – rekao je Milović.

 

 

Izvor: Radio Nevesinje

The post Hercegovci humanost pokazali i u Vojvodini appeared first on Padrino Vijesti.