Haotično veče u Budvi i Herceg Novom: Olujni vjetar oborio kran, nosio krovove, lomio rasvjetu i drveća

Jak olujni vjetar sinoć je pričinio štetu na teritoriji budvanske opštine.

Vjetar je odnio krov sa Srednje mješovite škole “Danilo Kiš” u Budvi. Od siline vjetra prevrnut je i kamion na zaobilaznici.

Takođe, vjetar je polomio više stabala, zbog čega je došlo do oštećenja na komunalnoj infrastrukturi, objektima za stanovanje, vozilima…

Načelnik Službe zaštite i spašavanja Dragan Božović kazao je da su ekipe vatrogasaca i komunalaca na terenu.

Ranije sinoć vjetar je oborio drvo kod Starog grada u Budvi i na ulici kod Akademije znanja. Od siline vetra polomljen je i dio ulične rasvjete, porušene kućice na trgu.

Policija je sinoć zatvorila put Budva – Kotor kroz tunel Mogren zbog toga što je na magistralu kod Seoca pao kran na kolovoz.

Iz budvanskog Odjeljenja bezbjednosti apelovali su na građane da ostanu u svojim domovima zbog olujnog vjetra.

– Ekipe vatrogasaca i komunalaca su već tri sata na terenu i bore se sa saniranjem posljedica jakog olujnog vjetra – kazao je za RTV Budva Dragan Božović, načelnik Službe zaštite i spašavanja.

U Herceg Novom duvao je jak sjeverni vjetar jačine od oko 70 kilometara na sat, saopšteno je RTHN iz lokalne meteorološke stanice gdje je mjerenje obavljeno, a udari, kako kažu, mogu biti i intenzivniji u drugim dijelovima grada.

Dežurne ekipe uklanjale su sinoć oboreno drveće i grane koje ometaju saobraćaj.

Ima oštećenih automobila, a pojedini dijelovi grada su bez električne energije.

Komandir Službe zaštite i spasavanja Zlatko Ćirović rekao je da su četiri ekipe na terenu i uklanjaju drveće na Podima, Savini, Kumboru, Dubravi, Igalu i Kamenarima.

Vršilac dužnosti načelnika Komunalne policije u Herceg Novom Boro Obradović potvrdio je da je na magistralnom putu dosta polomljenog granja i da je potreban dodatan oprez u saobraćaju.

U Kumboru i na Toploj oboreni su stubovi javne rasvjete.

Uprava pomorske sigurnosti iz Bara informisana je o potapanju broda na obali Đuraševića u Tivatskom zalivu u popodnevnim satima.

 

 

Izvor: Top portal

The post Haotično veče u Budvi i Herceg Novom: Olujni vjetar oborio kran, nosio krovove, lomio rasvjetu i drveća appeared first on Padrino Vijesti.