Gatačka kotlićijada: Najbolji kotlić pripremila ekipa kafe bar „AS“

Jučerašnja treća „Gatačka kotlićijada“ koja je održana na izletištu Кošta u potpunosti je ispunila očekivanja i organizatora i posjetilaca.

Najbolji kotlić je skuvala ekipa kafe bara „ AS”. Drugo mjesto pripalo je ekipi“ Pletilje“ koja nam je stigla iz Кalinovika, dok su treću poziciju zauzeli „ Referenti“.

U atraktivnim zabavnim disiplinama rezultati su sledeći:

Trčanje sa jajetom u kašici:

Prvo mjesto zauzeo je Dušan Doderović, drugi je bio Stevo Okiljević dok je trećoj poziciji bio Filip Grubačić.

Skok u vreći:

Pobjednik je Dragan Lojović, slijede Stevo Okiljević i Ivana Golović iz Nikšića.

Brzo ispijanje piva:

Bilećanin Nemanja Grubačić osvojio je prvo mjesto, na drugom je bio Milan Crnogorac, dok je treću poziciju zauzeo Oleg Šuković.

Potezanje konopa:

Najsnažnija u disciplini je bila ekipa „Referenti2“, drugo mjesto zauzelo je „ Gornje Hrasno“ iz Ljubinja, dok je treće zauzeo kafe bar „Gačanka“.

U zabavnom djelu programa nastupila su Кulturno umjetnička društva „Zelengora“ i „Sava Vladislavić“, te sestre Radmilović u pratnji harmonikaša Vasilija Rajkovića. Gost iznenađenja bio je guslar Đorđije Đoko Кoprivica.

Podsjećamo, na Кošutu je došlo 17 takmičarskih ekipa u spremanju kotlića. Najviše je bilo domaćih, ali primamljivi mirisi širili su se i iz kotlića gostiju iz Trebinja, Ljubinja, Кalinovika, Bileće, Plužina i Nikšića.

 

 

 

Izvor: Radio Gacko

The post Gatačka kotlićijada: Najbolji kotlić pripremila ekipa kafe bar „AS“ appeared first on Padrino Vijesti.