Gacko- Ugovor o saradnji Udruženja „Rastimo zajedno“ sa „Diplomatskim zimskim bazarom“

Juče je u Info centru Evropske unije u Sarajevu predsjednik Upravnog odbora Udruženja „Rastimo zajedno“ Gacko, Gordana Кekić potpisala Ugovor sa predstavnicima „Diplomatskog zimskog bazara“.

Ovom prilikom je i održana simbolična ceremonija primopredaje čekova čime je ozvaničen početak projekta „Psiho-socijalna pomoć i podrška osobama sa invaliditetom“.Vrijednost projekta je 6.000,00 КM. Vrijeme realizacije projekta je pet mjeseci. Akcenat tokom realizacije projekta će biti na pružanju psiho-socijalne pomoći i podrške kako osobama sa invaliditetom, tako i njihovim roditeljima.

Udruženje „Rastimo zajedno“ već godinama uspješno sarađuje sa „Diplomatskim zimskim bazarom“ koji našem udruženju kontinurano pruža pomoć i podršku, još od 2017.godine.

„Diplomatski zimski bazar“ je neprofitna organizacija koja prikuplja sredstva za pomoć mladima širom Bosne i Herecgovine koji se nalaze u teškoj materijalnoj situaciji , djeci bez roditelja, djeci sa fizičkim i mentalnim poteškoćama i td.

Udruženje „Diplomatski zimski bazar“ registrovano je u BiH od 2016. godine.

Udruženje „Rastimo zajedno“ posebo se zahvaljuje Piet Bakkeru ( iz Holandije) koji je član Organizacionog odbora „Diplomatskog zimskog bazara“.

 

 

 

Izvor: Radio Gacko

The post Gacko- Ugovor o saradnji Udruženja „Rastimo zajedno“ sa „Diplomatskim zimskim bazarom“ appeared first on Padrino Vijesti.