Fondacija „Sveti Vukašin“ obradovala 70 porodica za vaskršnje praznike

Fondacija „Sveti Vukašin“ koja djeluje pri Eparhiji zahumsko hercegovačkoj i primorskoj, počela je jutros podjelu vaskršnjih paketa za socijalno ugrožene porodice u Trebinju, ali i širom istočne Hercegovine.

Sakupljeno je 80 paketa osnovnih životnih namirnica koji se dijele za 70 porodica, a mimo Trebinja, akcija se odvija u još tri istočnohercegovačke opštine – u Bileći gdje se dijeli 35 paketa, Nevesinju 70 i u Gacku 30 paketa.

„Akciju smo provodili oko mjesec dana, a u svaki paket je pakovan šećer, brašno, ulje, tjestenina i ostale potrepštine, a danas je u podjeli uključeno oko 70 do 80 aktivista Findacije, iako nas ima mnogo više i svi smo vođeni mišlju da pomaganjem drugima pomažemo samim sebi, stičući na ovaj način samopouzdanje i svijest da vrijedimo više kada pomažemo drugima, naročito u ove blage dane“, kazao je aktivista Zoran Pavić.

Njegova kolegica iz ove Fondacije Anastasija Milišić je potvrdila da se veliki broj, isključivo mladih Trebinjaca i Trebinjki, koji djeluju u „Svetom Vukašinu“ raduju kad pomažu drugima kojim je pomoć najpotrebnija.

Kaže da su slali dopise ustanovama i preduzećima, objavili su poziv za akciju i na njihovoj fejsbuk stranici, na kojoj je stajalo i koliko je namirnica potrebno prikupiti, pa su se na osnovu toga odazivali svi plemeniti ljudi.

„Smatram da je naš zadatak na zemlji da se svi pomažemo međusobno i da je to i osnova naše sreće, ali i jedini put našeg spasenja, zbog čega nam je mnogo drago što je i ova, kao i naše prethodne akcije, provedena vrlo uspješno“, kaže Anastasija.

Osim Fondacije „Sveti Vukašin“, Narodna kuhinja koja takođe djeluje pri ovoj eparhiji podijelila je farbana i sveža jaja socijalno ugroženim porodicama, kao i svježe pileće meso, gotova jela i slatkiše.

 

 

 

Izvor: Nezavisne

The post Fondacija „Sveti Vukašin“ obradovala 70 porodica za vaskršnje praznike appeared first on Padrino Vijesti.