Fantastični savjeti za ravan stomak- Voda je posebno važna iz nekoliko razloga

Od dijete do vježbanja, u nastavku ćete saznati sve što vam stručnjaci preporučuju da biste uvijek imali ravan stomak.

Jedite “dobre” ugljene hidrate

Ugljeni hidrati vam mogu pomoći, sve dok je riječ o integralnim žitaricama. Možete slobodno da konzumirate 5 porcija dnevno (jedna porcija je jednaka jednoj kriški integralnog hljeba ili 1/2 šolje kuvanog smeđeg pirinča).

„Ljudi na dijeti koji su jeli integralne žitarice izgubili su više masti na stomaku od onih koji su jednostavno smanjili kalorije i jeli rafinisane ugljene hidrate“, navodi se u studiji u American Journal of Clinical Nutrition.

Pijte dovoljno vode

Ako ne pijete dovoljno vode, hrana se sporije kreće kroz crijeva – posebno ako konzumirate mnogo vlakana. A posljedično zatvor može učiniti da stomak izgleda veći. Da biste olakšali rad crijeva, pijte najmanje 8 čaša vode dnevno, pišu Novosti.

Masaža

Koristite losion sa kofeinom (koji se nalazi u mnogim anticelulitnim proizvodima) da zategnete i zagladite kožu na stomaku. Uz svakodnevnu masažu ostaćete fokusirani na svoj cilj da što prije imate ravan stomak.

Ubrzajte svoj metabolizam

Vježbanjem mišića sagorevamo kalorije, ali masti često i dalje ostaju nagomilane na stomaku. Radite dva puta nedeljno vježbe sa tegovima da biste tonirali cijelo tijelo – što je svakako dobro i za vaš stomak. Žene koje su radile trening snage izgubile su više sala na stomaku od onih koje su samo hodale, pokazalo je istraživanje sa Univerziteta u Pensilvaniji.

 

 

 

Izvor: Srpska Info

The post Fantastični savjeti za ravan stomak- Voda je posebno važna iz nekoliko razloga appeared first on Padrino Vijesti.