Dm sa polica povlači sumnjiv prehrambeni proizvod, kupci će dobiti povrat novca

S ciljem zaštite potrošača, Dm iz predostrožnosti povlači proizvod dmBio bademi začinjeni japanskim tamari umakom od soje, 50 g.

Riječ je o proizvodu s brojem šarže „0722121202“ s rokom trajanja 15.12.2023. i brojem šarže „0722112901“ s rokom trajanja 01.12.2023.

Povlačenje se ne odnosi na druge proizvode iz dmBio asortimana, kao ni na druge rokove trajanja ovog proizvoda. Broj šarže i rok trajanja istaknuti su na pakovanju.

Razlog povlačenja je, kako su istakli, iz straha da pojedinačna pakovanja sadrže povećani udio gorkih badema. Unosom gorkih badema u organizam se prilikom probave ispušta kiselina koja može izazvati pojave poput glavobolje, mučnine i povraćanja.

Takvi simptomi pojavili bi se nedugo nakon konzumacije. U tom slučaju, potrebno je posavjetovati se sa ljekarom.

Iz dm-a mole sve kupce koji su već kupili proizvod s navedenim brojevima šarže i rokovima trajanja da isti prestanu koristiti te da, otvoren ili neotvoren, vrate u njima najbližu dm prodavnicu, gdje će dobiti povrat novca i bez predočenja računa.

„Kvalitet proizvoda i sigurnost kupaca za nas je od velike važnosti. Žalimo zbog ovog događaja i našim kupcima se izvinjavamo zbog nastalih neugodnosti ali i zahvaljujemo na razumijevanju“ poručili su iz dm-a, te dodaju da se u slučaju pitanja kupci mogu obratiti odjelu Nabave kompanije na kontakt telefon 033 778 300.

 

 

Izvor: Glas Srpske

The post Dm sa polica povlači sumnjiv prehrambeni proizvod, kupci će dobiti povrat novca appeared first on Padrino Vijesti.