Debakl sezone u jadranskom turističkom centru

Zabrinjavajući rezultati turističke sezone dolaze iz Budve u Crnoj Gori. Toliko najavljivana sezona koja je trebala oboriti rekorde 2019. godine ne ide po planu, iako je jul pri kraju.

„Sam početak sezone od kraja marta je obećavao rekordne rezultate, međutim, trebali bi sada biti u špici sezone, a grad je poluprazan“, rekao je Luka Vučković, vlasnik jednog lokala i dodaje da je obim posla jednak kako i u junu što se nikada nije dogodilo.

„Tačno je da smo podigli cijene od deset do dvadeset odsto, ali ne vidim u tome glavni problem jer je su cijene značajno veće u zemljama oko nas nego kod nas“, poručio je Vučković.

Iz Turističke zajednice Budve ističu da u gradu boravi više gostiju nego lani u isto vrijeme, ali ti podaci moraju se uzeti s rezervom jer turistička zajednica nema precizne podatke o broju ležaja u privatnom smještaju nego samo navode procjene.

Predsjednik Udruženja ugostitelja Budve, Aleksandar Jovanović izjavio je da rezultati ipak nisu toliko dobri.

„Jul je podbacio kada je u pitanju privatni smještaj i vanpansionska potrošnja. Trenutno ima gostiju, ali su očekivanja bila veća, shodno dobroj predsezoni i najavama. Budva je malo skuplja za tradicionalne goste iz regije i to je razlog slabije potrošnje. Takođe, nova tržišta – Saudijska Arabija, Poljska i baltičke zemlje, nemaju kupovnu moć zapadnih gostiju, Skandinavaca, Britanaca“, ističe Jovanović.

 

 

 

Izvor: Nezavisne

The post Debakl sezone u jadranskom turističkom centru appeared first on Padrino Vijesti.