Danas sunčano i toplo- U drugom dijelu dana stiže naoblačenje

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas se očekuje sunčano i toplo vrijeme, a potom će uslijediti naoblačenje koje će prvo zahvatiti istočne, zatim južne predjele.

Maksimalna temperatura vazduha od 12 do 18, u višim predjelima od osam stepeni Celizujsovih, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Duvaće slab i promjenljiv vjetar.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros preovladava pretežno vedro vrijeme, a po kotlinama na istoku i zapadu ima magle.

Najhladnije jutros u 7.00 časova bilo je na Sokocu gdje su izmjerena minus četiri stepena, zatim u Kalinoviku i Livnu minus tri, u Višegradu, Gacku, Nevesinju, Rudom, Šipovu i Bugojnu minus dva, u Bileći, Ribniku, Foči i Driniću minus jedan.

U Prijedoru, Mrkonjić Gradu, na Čemernu, na Bjelašnici, na Ivan Sedlu, u Širokom Brijegu i Zenici bilo je nula stepena, u Banjaluci, Doboju, na Han Pijesku, u Stocu i Sanskom Mostu jedan, u Bijeljini, Novom Gradu, Srebrenici, Kneževu, Bihaću, Sarajevu i Tuzli dva, u Srpcu tri, u Mostar četiri, u Zvorniku i Trebinju pet, u Gradačcu sedam i Neumu osam stepeni Celzijusovih.

Visina snijega na Han Pijesku je 21 centimetar, na Čemernu 15 i u Kalinoviku četiri centimentra.

 

 

Izvor: Srpska Info

 

The post Danas sunčano i toplo- U drugom dijelu dana stiže naoblačenje appeared first on Padrino Vijesti.