Danas otvaranje 39. izložbe likovnih radova polaznika Škole crtanja i slikanja centra Кembridž

U subotu, 10. juna u 17.00 časova u Muzeju Hercegovine u Trebinju biće upriličeno otvaranje 39. izložbe likovnih radova polaznika Škole crtanja i slikanja centra Кembridž.

Centar Кembridž je osnovan 2004. godine i djeluje na području Istočne Hercegovine, a u saradnji sa Кembridž Centrom Banja Luka. Primarna djelatnost Centra je učenje stranih jezika. U sklopu Centra već devetnaest godina djeluje Škola slikanja i crtanja. Za ovo vrijeme kroz školu je prošlo više stotina polaznika, a izloženo je više od hiljadu radova. Polaznici škole su uzrasta od 6 do 18 godina.

Ove godine biće izložena djela mladih umjetnika iz Trebinja, Bileće i Berkovića. Na njihovim radovima tematika je raznolika (portreti, mrtve prirode, pejsaži, slobodne kompozicije), kao i način izražavanja. Tehnike koje su zastupljene su crteži olovkom i tušem, ali i slikarske tehnike tempera, akril i ulje na platnu.

Školu vode profesori Jelena Uljarević u Bileći i Sandra Cumbo u Trebinju, pod rukovodstvom direktorke Centra Кembridž, gospođe Vere Milošević.

 

 

 

Padrino, jun 2023.

The post Danas otvaranje 39. izložbe likovnih radova polaznika Škole crtanja i slikanja centra Кembridž appeared first on Padrino Vijesti.