Đaci ponovo u školskim klupama: U Srpskoj počelo drugo polugodište

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske apelovalo je da vozači motornih vozila povećaju opreznost u blizini škola i vrtića, jer danas počinje drugo polugodište i na putevima će biti povećano prisustvo djece.
Ovim povodom policijski službenici će, kao i prethodnih godina, biti prisutni u blizini škola, te preventivnim djelovanjem spriječiti ugrožavanje djece u saobraćaju, saopšteno je iz MUP-a.

U saopštenju se dodaje da će policijski službenici prema potrebi regulisati saobraćaj, sankcionisati učinioce prekršaja i organizovati uklanjanje nepropisno parkiranih vozila.
Pročitajte još

Djeca u vrtiću zaražena glistama: Valjkasti crv “napao” mališane, simptomi najizraženiji noću
Šta djecu “gura” u KOBNU OPASNOST: Kako spriječiti najmlađe da nepažnjom ugroze sebi život, stručnjaci daju odgovor

“Jedna usta manje za hraniti” Dječji brakovi ozbiljan problem društva, podaci poražavajući

– Posebno skrećemo pažnju vozačima na povećanje opreza tokom vožnje za vrijeme loših vremenskih uslova i smanjene vidljivosti, te da brzinu kretanja vozila prilagode uslovima na putu – navodi se u saopštenju.

Iz resornog ministarstva savjetuju roditelje da djecu, naročito nižih razreda, upoznaju sa saobraćajnim pravilima, da ih upozore da ne pretrčavaju kolovoz, da hodaju pažljivo u koloni jedan iza drugog pogotovo na mjestima gdje nema trotoara, da koriste obilježene pješačke prelaze, a ukoliko ih nema da koriste najkraći put, te da ga prelaze samo kada u blizini nema motornih vozila.

– Dužnost svih učesnika u saobraćaju je da poštuju zakonske propise kako bi svoju i bezbjednost ostalih učesnika u saobraćaju podigli na viši nivo – podsjetili su iz Ministarstva.

 

 

 

Izvor: Srpska info

The post Đaci ponovo u školskim klupama: U Srpskoj počelo drugo polugodište appeared first on Padrino Vijesti.