Cijene stanova u Trebinju i dalje rastu

Nema kraja skoku cijena stanova u Trebinju. Od 3.000 maraka pa do vrtoglavih 6.000 – toliko iznose cijene kvadrata u novogradnji.

Stan u svom gradu za većinu Trebinjaca je misaona imenica. Najviše ljuti mladi bračni parovi.

“Planiramo u nekom vremenu ali za sada jako teško, mislim na ove cijene stanova ne znam na koji način, čime treba da se bavite da bi ste sebi priuštili stan trenutno”, kaže jedan stanovnik.

“Za naše građane je to nedokučivo a za ljude sa strane koji dođu u Trebinje i vole Trebinje vjerovatno ulože sredstva kupe stan i ne pitaju za cijenu”, mišljenja je drugi.

Cijene ne padaju ali ne pada ni potražnja. U agencijama imaju pune ruke posla, kupci su uglavnom iz dijaspore a najviše se traže garsonjere i manji jednosobni stanovi.

“Uglavnom su to i dalje ljudi sa strane, dijaspora naša. Interesovanje za stanovima je i dalje veliko tako da cijene neće padati u doglednom vremenu, očekujemo porast za nekih 100 do 200 maraka po kvadratu”, kaže Sonja Đikov Eraković, iz “Padrino nekretnina” Trebinje.

Malo ko vjeruje da će stanovi biti jeftiniji. Ne vjeruju ni investitori i kažu da je razloga za vrtoglave cijene mnogo.

“Teško da bude cijena kvadrata manja, cijene nekih materijala su nešto malo u padu ali evo opet nam skaču cijene drugih materijala, trenutno je skočio cement. Trenutno je radna snaga najveći problem, to se ne može porediti sa onim što je bilo prije dvije ili tri godine”, kaže Milan Stević iz MIS invest Trebinje.

Cijene zavise i od lokacije, najveće su uz rijeku a još veće su u samom centru na glavnoj trebinjskoj ulici. Najskuplje se plaćaju novi potpuno namješteni stanovi. Većina prodatih stanova u Trebinju u ovo doba godine je prazna.

Izvor: ATV

The post Cijene stanova u Trebinju i dalje rastu appeared first on Padrino Vijesti.