Albanija ove godine najpovoljnija za ljetovanje: Cijene niže nego u BiH

Drač, Ksamil, Saranda… samo su neka od mjesta koja su i ovoga ljeta okupirali brojni turisti iz svih zemalja Evrope.

Posprdna rečenica, koja je dugo vremena bila uvriježena u našem narodu, a koja je glasila “razvijen kao albanski turizam”, zasigurno se više ne može koristiti, ni u kojem kontekstu. Albaniju danas vide, kako kažu, kao “Maldive Europe”, koja nudi sve, ali baš sve, po iznimno niskim cijenama, piše Bljesak.info.

Pozitivan glas “bije” Albaniju i albanski turizam iz više razloga – počevši od uređenosti odmarališta, preko pristupa gostima, pa sve do cijena, koje su na kraju i najvažniji faktor.

Niske cijene – svega

Kako prenosi Bljesak, smještaj u hotelu sa četiri zvjezdice u Draču, koji se nalazi uz samu plažu, odnosno koji posjeduje privatnu plažu, platit ćete 95 eura za noć sa doručkom, za dvije osobe. Ukoliko hotel bukirate nekoliko mjeseci ranije, smještaj je moguće platiti znatno manje.

Osim doručka u hotelu sa četiri zvjezdice koji ima svoju privatnu plažu, u cijenu su uključeni suncobran i dvije ležaljke, peškiri za plažu, kao i parking u zatvorenoj garaži hotela. Plaža hotela ima i dio namijenjen za djecu, kao i spasioce koji budno prate situaciju na plaži.

Restorani jeftiniji nego u Hercegovini

Cijene hrane također su niske, ispod svih očekivanja. Ručak za dvoje, koji se sastoji od predjela, glavnog jela, dvije čaše vina, dva kolača, boce vode i dvije kafe, platit ćete 35 KM, i to u restoranu koji se nalazi tik uz more i čija je terasa, kao i unutrašnjost, urađena po uzoru na restorane uz francusku obalu.

Cijene su u prosjeku sljedeće – supa 3 KM, porcija ribe 7 KM, salata od hobotnice 8 KM, kolač 3 KM, kafa 2 KM… Svakako treba istaknuti kako se radi o restoranima koji se nalaze tik uz more te koji se smatraju najboljim u Draču, kako po jelovnicima, tako i po lokaciji te uređenosti.

 

 

Izvor: Bljesak.info

The post Albanija ove godine najpovoljnija za ljetovanje: Cijene niže nego u BiH appeared first on Padrino Vijesti.